Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ доповнив роз'яснення про сплату пенсійного збору за купівлю валюти

Реклама

На додаток до листу № 29-113/14630 11 квітня Нацбанк надіслав лист № 29-113/16065у якому роз'яснив, що збір на обов'язкове державне пенсійне страхування сплачується при здійсненні кожної операції по купівлі іноземної валюти.

При купівлі іноземної валюти у клієнта по вказаному їм в заяві курсу з метою продажу цієї іноземної валюти іншому клієнтові (декільком клієнтам) по іншому курсу, який відрізняється від вказаного в заяві, уповноважений банк зобов'язаний сплачувати пенсійний збір у розмірі 0,5 % від суми коштів в гривнах, яка була витрачена на купівлю іноземної валюти у клієнта, незалежно від того, яким чином відбувається віддзеркалення цієї операції у бухгалтерському обліку.

Відносно покупки готівкової іноземної валюти Нацбанк вказав, що в квитанції за формою № 377-К сума сплаченого збору на обов'язкове державне пенсійне страхування вказується тільки у разі купівлі фізособою-резидентом готівкової іноземної валюти.

При здійсненні зворотного обміну невикористаних готівкових гривен на готівкову інвалюту пенсійний збір фізособою-нерезидентом не сплачується.

При купівлі у фізособи залишку іноземної валюти, меншого, ніж номінальна вартість мінімального банкнота, що є в обігу, банки, фінустанови сплачують пенсійний збір.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини