Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відповідальність за безгосподарне використання земель можуть посилити

Реклама

У Верховній Раді зареєстрований законопроект № 4683 про внесення змін до ст. 254 Карного кодексу відносно посилення відповідальності за безгосподарне використання земель.

Народний депутат Геннадій Бобов пропонує встановити, що безгосподарне використання земель, якщо це спричинило тривале зниження або втрату їх родючості, виведення земель з сільгоспобороту, змив гумусного шару, порушення структури грунту, карається штрафом від 3 000 до 5 000 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян (зараз - до 250 НМДГ) або обмеженням свободи на термін від 2 до 4 років (зараз - до 2 років) з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 10 років (зараз - до 3 років).

У пояснювальній записці депутат відмітив, що близько 20 % площі ріллі знаходиться в незадовільному стані із-за забруднення земель пестицидами, нітратами, отрутохімікатами, важкими металами і так далі. Одній з причин такого положення він називає відсутність у більшості сільгосппідприємств науково-обгрунтованих сівозмін, грунтозахисних технологій вирощування сільгоспкультур.

"Прийняття вказаного проекту закону дозволить зменшити кількість правопорушень у сфері безгосподарного використання земель, сприяти більше бережливому відношенню представників сільгосппідприємств до землі. Як наслідок, це зменшить рівень деградації земель і збільшить їх родючість, що позитивно відіб'ється на розвитку українського АПК"- вважає Г. Бобів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини