Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Проект Закону про прокуратуру готується до другого читання

14 квітня 2014, 12:45
285
0
Реклама

Що виконує обов'язки Генерального прокурора України Олег Махницкий зустрівся з головою Венеціанської комісії Джанни Букиккио і директором Венеціанської комісії Томасом Маркертом у рамках візиту делегації Генеральної прокуратури Ради Європи в Страсбурзі. Як відмітив правоохоронець, незабаром система органів прокуратури України буде реформована шляхом ухвалення нового Закону "Про прокуратуру".

Йдеться про законопроект № 3541який був внесений у ВР ще Президентом Віктором Януковичем, отримав в цілому позитивне укладення Венеціанської Комісії в жовтні 2013 року, після обліку ряду зауважень і пропозицій був внесений у Верховну Раду і в листопаді 2013 року прийнятий в першому читанні.

Зараз проект знаходиться на розгляді в Комітеті ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності для підготовки до другого читання. "Ми чекаємо від парламенту прийняття вже найближчим часом", - відмітив Олег Махницкий.

Д. Букиккио і Т. Маркерт запропонували ухвалити Закон "Про прокуратуру", проте в його перехідних положеннях терміном введення в дію Закону визначити момент прийняття Конституції України.

И. о. Генпрокурора виразив упевненість, що прийняття цього документу стане важливим і логічним кроком на шляху реформування органів прокуратури і наближення їх до європейських стандартів.

Джерело: ГПУ.

Читайте детальніше
про новації проектуа також думки юристів :
Чого чекати від нового Закону "Про прокуратуру"?
Юристи проаналізували проект нового закону "Про прокуратуру"
Новий Закон не змінить менталітет українського прокурора

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини