Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обов'язкову держреєстрацію договорів комерційної концесії можуть відмінити

11 квітня 2014, 18:01
413
0
Реклама

Держслужба підприємництва вивчила питання практичної реалізації підприємцями норм законодавства про укладення договорів комерційної концесії. За результатами роботи встановлено, що вказані договори на сьогодні не реєструютьсяоскільки відсутній сам механізм такої реєстрації, внаслідок чого існує серйозна проблема в застосуванні договори комерційної концесії суб'єктами господарювання, зокрема, у рамках правовідносин з податковими органами, а також при розгляді справ в судах.

Відміна обов'язку реєстрації договорів комерційної концесії, на думку Держпідприємництва, не матиме негативного впливу на державу, оскільки не покладає додаткових обов'язків на держоргани, не впливатиме на права і обов'язки громадян і не приведе до витрат з державного або місцевих бюджетів.

У зв'язку з цим Держпідприємництво надіслало в Мінюст лист по опрацюванню питань внесення змін до законодавства в частині відміни вимоги по обов'язковій державній реєстрації договорів комерційної концесії.

Згідно з нормами ст. 1118 Глав 76 Цивільного кодексу Українидоговір комерційної концесії підлягає державній реєстрації органом, який здійснив держреєстрацію правовласника. Частиною 4 цих статті визначено, що в стосунках з третіми особами сторони договору комерційної концесії має право посилатися на договір комерційної концесії з моменту його держреєстрації. При цьому порядок державної реєстрації договорів комерційної концесії законодавство не визначає.

Джерело: Держпідприємництво.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини