Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Свободовцы хочуть, щоб в паспортах у усіх була національність

11 квітня 2014, 17:19
286
7
Реклама

Депутаты-свободовцы повернулися до ідеї визначення національності у громадян України і подали у ВР законопроект № 4684 про внесення змін до деяких законодавчих актів.

Згідно з проектом, національність дитини повинна визначатися (згідно Сімейного кодексу) і робитися при реєстрації народження органом РАГС, і вказуватися у Свідоцтві про народження.

Також прежложено вносити інформацію про національність і у паспорт громадянина Українина першу і другу сторінки паспортної книжечки. У такому разі національність визначається за Свідченням про народження або Свідоцтвом про народження батьків, враховуючи побажання громадянина України.

Відповідно, інформація про национильности повинна вноситися і в Єдиний державний демографічний реєстр.

На думку авторів проекту, прийняття запропонованих змін дозволить забезпечити захист права громадян на національне самовизначення і сприятиме вихованню почуття національної гідності і національно-патріотичної свідомості.

Нагадаємо, що раніше вже пропонувалося ввести графу про національність в паспорті, але тільки за бажанням громадянина. Перед цим також свободовцы хотіли вказувати національність у паспорті і у свідоцтві про народження.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини