Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінохоронздоров'я пропонує відмінити мораторій на закриття лікарень

11 квітня 2014, 16:09
180
0
Реклама

У Мінохоронздоров'я розроблений законопроект про визнання що втратило силу Закону про введення мораторію на ліквідацію і реорганізацію установ охорони здоров'я.

Нагадаємо, Закон був прийнятий ВР 23 лютого 2014 року (ініціатор проекту - нардеп Олег Ляшко), діє з 1 березня 2014 року, а нещодавно був розкритикований Міністром охорона здоров'я.

У Мінохоронздоров'я вважають, що положення Закону про мораторие створюють законодавчу колізію і позбавляють органи місцевого самоврядування прав приймати рішення про створення, ліквідацію, реорганізацію і перепрофілювання установ охорони здоров'я комунальної власності (такі права визначені в статті 16 Основ законодавства України про охорону здоров'я і в статті 26 Закону про місцеве самоврядування).

Зміни в мережі установ охорони здоров'я в регіонах відбуваються постійно, відмічають в Міністерстві, і їх необхідність визначається змінами в чисельності населення, структурі захворюваності, реальними потребами громадян в тих або інших видах медичної допомоги і тому подібне

Крім того, Законом про порядок проведення реформування системи охорони здоров'я у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях і м. Києві передбачено, що в пілотних регіонах комунальні установи охорони здоров'я можуть бути реорганізовані в некомерційні комунальні підприємства або комунальні некомерційні установи, основною метою яких є здійснення медичного обслуговування населення без мети отримання прибутку.

Мінохоронздоров'я попереджає: застосування норм Закону про мораторие може привести до призупиненню реформування галузі охорони здоров'я і зробить неможливим формування оптимальної мережі установ охорони здоров'я державної і комунальної форм власності відповідно до потреб населення і ефективне використання наявних ресурсів галузі.

Проект розміщений на сайті Мінохоронздоров'я.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини