Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ розповів про підтримку ліквідності банків, що надали кредити сільгосппідприємствам

Реклама

У листі від 9 квітня 2014 року № 19-015/15686 Нацбанк роз'яснив, що здійснює підтримку ліквідності банків, у тому числі і тих, які вже надали кредити сільгосппідприємствам, шляхом проведення тендерів згідно з вимогами Положення про регулювання Нацбанком ліквідності банків України і Технічного порядку проведення Нацбанком операцій з банками.

У разі потреби підтримати ліквідність банків на триваліший термін Нацбанк може прийняти рішення про здійснення рефінансування шляхом проведення позачергових тендерів строком до 360 днів з урахуванням додаткових вимог, встановлених постанова "Про деякі питання регулювання грошово-кредитного ринку" від 25 вересня 2012 року № 393.

Рефінансування банків шляхом проведення тендерів здійснюється під відповідне забезпечення, яке повинне відповідати вимогам Положення. У повідомленні про проведення тендеру Нацбанк, з урахуванням стану грошово-кредитного ринку, визначає перелік видів забезпечення, які можуть прийматися на вказаному тендері.

Усі операції по рефінансуванню здійснюються за допомогою засобів програмно-технологічного забезпечення "КредЛайн2".

Нацбанк вказав, що його територіальні управління при проведенні тендерів для підтримки ліквідності банків, які здійснюють кредитування підприємств сільського господарства, повинні використовувати інформацію по кредитуванню банками сільгосппідприємств і процентних ставок за такими кредитами (статистична звітність за формою № 310 "Звіт об суми і процентні ставки за наданими кредитами і притягненими депозитами" Ф4).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини