Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діє Закон про вдосконалення процесу місцевих виборів

11 квітня 2014, 10:17
151
0
Реклама

Закон № 1184 - VII про внесення змін до законодавства про місцеві вибори протносительно техніко-юридичного вдосконалення виборчого процесу (проект № 2664прийнятий 8 квітня) набув чинності сьогодні, 11 квітня, після вчорашнього публікації у Голосі України.

Внесений ряд техніко-юридичних змін в текст діючої редакції Закону про вибори депутатів ВР Криму, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів.

Зокрема, встановлено, що при одночасному проведенні президентських і місцевих виборів для місцевих виборів не створюються окремі дільничні виборчі комісіїа їх повноваження виконують відповідні дільничні комісії, створені для проведення виборів Президента.

Також закріплені додаткові гарантії реалізації принципів загальності виборів і таємності голосування, права громадян на участь у виборчому процесі, у виборчій агітації.

Вдосконалений правовий статус офіційних спостерігачів - їм наданий статус суб'єктів виборчого процесу, розширений перелік їх прав.

Змінена процедура формування територіальних виборчих комісій, підстави дострокового припинення повноважень членів виборчих комісій, спосіб призначення їх керівництва.

Збільшений загальний термін оскарження рішень, дій або бездіяльності теризбриркомов - з 2 до 5 днів, і внесено багато інших змін.

Місцеві вибори у багатьох регіонах (більш ніж в 230 населених пунктах) відбудуться 25 травня.

Відмітимо, що учора ВР в першому читанні
прийняла законопроект про вибори мерів великих міст в два тури.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини