Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як класифікуються вантажопасажирські автомобілі?

Реклама

У зв'язку з відміною ВР збору утилізації і акцизу по переобладнанню транспортного засобу (законопроект № 4238) Миндоходов в листі від 3 квітня 2014 року № 7741/7/99-99-24-02-03-17 роз'яснило питання класифікації вантажопасажирських автомобілів.

Міністерство відмітило, що у зв'язку з цим збільшаться риски відносно можливості застосування невірної класифікації бюджетообразующего товару, а саме "багатоцільових (вантажопасажирських) транспортних засобів", побудовані на базі кузови типу "легкового автомобіля" або типу "фургон". Доручено посилити контроль за класифікацією таких транспортних засобів.

Роз'яснено, що при класифікації транспортних засобів слід керуватися вимогами Пояснень до товарних позицій 8703 і 8704 і положень Методичних рекомендацій, доведених до митниць листом від 26марта 2014 року № 6983/7/99-99-02-03-17, зокрема, використовувати право витребувати документивизначені статтями 69 і 334 Митного кодексуякі потрібні для однозначної класифікації товарів. Однозначним підтвердженням виготовлення автомобіля у вантажному варіанті може бути тільки офіційна інформація від заводу-виробника.

За наявності сумнівів в правильності класифікації автомобілів необхідно притягати класифікаційні підрозділи митниць, а у разі неможливості вирішення питань на рівні митниць - звертатися до фахівців з класифікації товарів Департаменту митної справи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини