Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін запропонував встановити відповідальність за підкуп виборця

9 квітня 2014, 17:25
128
0
Реклама

Сьогодні Кабінет Міністрів України схвалив проект Закону про внесення змін до Карного кодексу України відносно посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян.

Таке рішення уряд прийняв у зв'язку з тим, що на минулих виборах було багато проблемних питань з формуванням списків, підкупом виборців, що впливало на результати волевиявлення.

У урядовому законопроекті пропонується посилити карне покарання у вигляді обмеження/позбавлення волі за такі злочини як перешкоду здійсненню виборчого права або права брати участь в референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму або діяльності офіційного спостерігача; порушення порядку фінансування виборчої кампанії кандидата, політичної партії або блоку.

Пропонується також встановити відповідальність за підкуп виборця, учасника референдуму, визначивши при цьому, що під неправомірною вигодою слід розуміти грошові кошти або інше майно, переваги, пільги, послуги або нематеріальні активи, вартість яких перевищує 3 % розміри мінімальної зарплати, які пропонують, обіцяють, надають або отримують без законних на те підстав.

Джерело: Урядовий портал.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини