Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Громадянин, одночасно з пенсією одержуючий зарплату, має право на НСЛ, - Миндоходов

Реклама

Миндоходов роз'яснилощо громадянин, який одночасно з прибутками у вигляді пенсії отримує прибутки у вигляді заробітної плати, має право на зменшення суми загального місячного доходу оподаткування, що отримується від одного працедавця у вигляді зарплати, на суму податкової соціальної пільги за умови дотримання вимог п. 169.1 ст. 169 Податкового кодексу. При цьому зарплата платника податків, нарахована впродовж звітного податкового місяця, не повинна перевищувати граничного розміру доходу, що надає право на отримання НСЛ. У 2014 році розмір зарплати, що надає право на податкову соціальну пільгу, складає 1710 грн.

Податкова соціальна пільга застосовується до нарахованого платника податків місячному доходу у вигляді зарплати тільки по одному місцю його нарахування (виплати). Платник НДФЛ подає працедавцеві заяву про самостійне обрання місця застосування податкової соціальної пільги.

Згідно пп. 169.2.3 п. 169.2 ст. 169 НК, податкова соціальна пільга не може бути застосована до:

- прибуткам платника податків, іншим, чим заробітна плата;

- зарплаті, яку платник податків впродовж звітного податкового місяця отримує одночасно з прибутками у вигляді стипендії, грошового або майнового (речового) забезпечення учнів, студентів, аспірантів, ординаторів, ад'юнктів, військовослужбовців, які виплачуються з бюджету;

- доходу самозанятого особи від здійснення підприємницької діяльності, а також інший незалежною профдеятельности.

Платники податків, що мають право на зменшення суми загального місячного доходу оподаткування, що отримується від одного працедавця у вигляді зарплати, на суму податкової соціальної пільги, і розміри податкових соціальних пільг визначені ст. 169 НК.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини