Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується визначити в Законі, що є лікарською таємницею

9 квітня 2014, 14:41
157
0
Реклама

Через відсутність чіткого визначення лікарської таємниці в законодавства народний депутат Олег Гелевей законопроектом № 4658 пропонує внести відповідні зміни до Закону "Основи законодавства України про охорону" здоров'я.

Так, в ст. 3 Закони пропонується визначити, що лікарська таємниця - це відомості про стан здоров'я, факт медичного обстеження, огляд і їх результати, інтимну і сімейну сторону життя громадянина України, іноземця або осіб без громадянства, отриманих медичними, фармацевтичними і іншими працівниками в процесі профілактики, діагностики, лікування і реабілітації.

Крім того, в іншій редакції може бути викладена ст. 40 Закону, а саме - медичні, фармацевтичні і інші працівники, яким у зв'язку з виконанням професійних або службових обов'язків стала відомою інформація, що становить лікарську таємницю, не мають права розголошувати ці відомості, окрім передбачених законодавчими актами випадків.Діюча редакція ст. 40 припускає, що медпрацівники і інші особи, яким у зв'язку з виконанням професійних або службових обов'язків стало відомо про хворобу, медичне обстеження, огляд і результати, інтимну і сімейну сторону життя громадянина, не мають права розголошувати ці відомості.

За розголошування лікарської таємниці винні особи несуть дисциплінарну, цивільно-правову, адміністративну і карну відповідальність відповідно до законодавства.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини