Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати не захотіли підтримати проекти відносно потерпілих майдановцев

9 квітня 2014, 13:58
142
1
Реклама

На розгляд Верховної Ради був запропонований пакет законопроектів відносно осіб, постраждалих під час мирних зборів і визнання учасниками військових дій деяких категорій осіб :

- проект закону про статус і соціальний захист громадян, які постраждали під час участі в мирних зборах № 4017-1яким передбачений ряд грошових відшкодувань і пільг для осіб, постраждалих під час мирних зборів.

Детальніше про проект: Депутати пропонують виплачувати посібник за загиблих і побитих митинговальщиков.

- проект № 4267яким пропонується віднести до учасників бойових дій осіб, постраждалих під час мирних акцій протесту впродовж листопада 2013, - лютого 2014.

- проект № 4267-1, відповідно до якого до інвалідів війни відносяться також інваліди з числа осіб, що стали інвалідами внаслідок поранення або інших ушкоджень здоров'я, отриманих під час участі в масових акціях цивільного протесту, що тривали в Україні впродовж листопада 2013 року - лютого 2014.

З автором законопроекту № 4267-1 була досягнута наступна домовленість - за основу береться законопроект № 4267, але в період підготовки його до другого читання будуть внесені усі необхідні правки.

Детальніше про проекти: Потерпілим майдановцам пропонують надати статус учасників бойових дій.

- проект № 4267-2.

Проектом пропонується визнати учасниками бойових дій військовослужбовців Збройних Сил України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної пограничної служби України, осіб рядового, начальницького складу і військовослужбовців Міністерства внутрішніх справ України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, які базувалися або були спрямовані в АР Криммісто Севастополь, з моменту приведення Збройних Сил України в повну бойову готовність згідно з Указом Президента України "Про невідкладні заходи по забезпеченню національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України" від 02.03.2014 № 189/2014 і до припинення незаконного використання збройних сил Російської Федерації на території України.

Детальніше про проект: За службу в Криму військових пропонується визнати учасниками бойових дій.

Відмітимо, Кабмін запропонував прийняти за основу проект № 4017-1 і на його базі вже вносити подальші зміни. Проте, перша спроба голосування по проектах № 4017-1, № 4267 і № 4267-1 провалилася. Не підтримали депутати і пропозиція А. Турчинова відправити ці проекти на повторне перше читання і розробити на їх основі один документ.

Після цього провалилося і голосування за проектом № 4267-2.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини