Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада внесла зміни до Закону про місцеві вибори

8 квітня 2014, 12:13
172
0
Реклама

Сьогодні Верховна Рада в другому читанні і в цілому 252 голосами нардепів прийняла Закон про внесення змін до Закон про місцеві вибори і інші закони відносно техніко-юридичного вдосконалення виборчого процесу (законопроект № 2664).

Законом відкоригована процедура формування тервиборчкомів, а також спосіб їх призначення керівництва; вдосконалений правовий статус офіційних спостерігачів; актуалізований порядок підрахунку голосів виборців на виборчих дільницях, встановлення підсумків голосування і результатів виборів, складання і підписання відповідних протоколів виборчих комісій, транспортування і прийняття виборчої документації; збільшений загальний термін оскарження рішень, дій або бездіяльності виборчих комісій і інші зміни, які торкаються усіх етапів виборчого процесу.

Окремо на голосування було поставлено дві поправки, але для їх прийняття не вистачило голосів. Так, депутати не підтримали норму про самовыдвижении і грошову заставу (поправка № 308). Поправку № 6 відносно виборів мерів в 2 тури також прийняти не змогли, але до цього питання депутати ще повернуться цього тижня - у рамках окремого законопроекту про вибори в Києві.

Після ухвалення Закону спікер А. Турчинов подякував депутатів за те, що не зірвали місцеві вибори і заощадили бюджетні гроші.

Місцеві вибори у багатьох регіонах (більш ніж в 230 населених пунктах) відбудуться 25 травня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини