Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок надання компенсації населенню на оплату комунальних послуг

8 квітня 2014, 11:02
773
2
Реклама

Уряд постановою від 5 квітня 2014 року № 83 "Про посилення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги" ствердило Порядок призначення і надання населенню компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг.

Дія цього Порядку поширюється на сім'ї, якщо їх середньомісячний сукупний дохід за попередні 6 місяців не перевищує величини прожиткового мінімуму для сім'ї, визначається як сума прожиткових мінімумів для кожного члена сім'ї відповідно до його приналежності до основних соціальних і демографічних груп населення. Для цілей справжнього Порядку до складу сім'ї включаються особи, зареєстровані в житлі.

Компенсація надається на безвідплатній основі. Для її призначення заявник звертається в орган соціального захисту населення по місцю реєстрації з тим, що відповідає заявою і певним пакетом документів, зокрема довідками про прибутки кожної особи, зареєстрованої в житлі (окрім довідок про розмір пенсії і соціальної допомоги).

Розмір компенсації розраховується окремо для кожного виду комунальних послуг в отопительный, неотопительный періоди, а також в неповні місяці опалювального періоду пропорційно кількості днів опалювального періоду у вказаних місяцях.

Компенсація розраховується з місяця звернення за її наданням до завершення опалювального періоду 2014-2015 років. Якщо звернення за наданням компенсації поступило впродовж трьох місяців з дня набуття чинності цього Порядку, за бажанням заявника компенсація може бути призначена з травня 2014 року.

У разі підвищення цін і тарифів на комунальні послуги впродовж періоду надання компенсації її розмір перераховується з урахуванням такого підвищення.

Після ухвалення рішення про надання компенсації орган соцзахисту населення інформує про це заявника шляхом напряму повідомленняу якому вказується розмір компенсації для кожного виду комунальних послуг в отопительный, неотопительный періоди, а також в неповні місяці опалювального періоду і періоду надання такої компенсації.

Одночасно орган соціального захисту населення щомісячно до 25 числа подає підприємствам списки облич, яким призначено компенсацію, з вказівкою її розміру. Компенсація щомісячно перераховується підприємствам, які надають комунальні послуги, і зараховується на особові рахунки заявника.

Варто відмітити, що надання компенсації припиняєтьсяякщо заявник не оплачує комунальні послуги (окрім випадків, пов'язаних із затримкою виплати заробітної плати, пенсії і так далі, яка підтверджується відповідними документами) і якщо заявник приховав або свідомо подав недостовірні відомості про прибутки і склад осіб, зареєстрованих в житлі. Безпідставно отримані кошти компенсації доведеться повернути.

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини