Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правові підсумки 7 квітня : Турчинов візьметься за сепаратистів, а мітингуючі зірвали з'їзд суддів

8 квітня 2014, 08:41
307
2
Реклама

Учора, 7 квітня, в.о. Президента, голова ВР А. Турчинов звернувся до громадян України з приводу подій на сході - захоплення ОГА і інших приміщень. Пан Турчинов повідомив, що вночі був створений Антикризовий штаб, а проти тих, хто узяв в руки зброю, проводитимуться антитерористичні заходи.

Запланований на 7 квітня позачерговий з'їзд суддів так і не відбувся. Цьому перешкодили мітингуючі, які прийшли під будівлю Верховного Суду вимагати люстрації суддів і проведення з'їзду тільки після ухвалення закону про відновлення довіри до судової системи (проект № 4378-1). За словами голови Ради суддів В. Онопенко, цей "з'їзд" хотів організувати ряд "суддівських генералів", що є тилом режиму Януковича, - П. Гвоздик, Н. Кобылянский, А. Емельянов. Детальніше читайте в репортажі ЮРЛИГИ з місця подій : Штурм Верховного Суду : як це було.

Також слід зазначити наступні судові новини:

- ЕСПЧ присудив компенсацію за порушення Україною процесуального аспекту ст. 3 Конвенції (Е. Джулаю повинні виплатити компенсацію за моральну шкоду у розмірі 7500 євро);

- Суд визнав незаконність вимог міграційної служби про оплату більше 170 грн. за оформлення закордонного паспорта. Колегія суддів вказала, що у ГМС відсутня компетенція за визначенням і встановленням обов'язкової плати за админуслуги (також читайте: ГМС пояснилакуди поступають засоби, сплачені громадянами при оформленні закордонного паспорта, і як вони витрачаються).

Законопроектная робота:

- українська влада має намір звільнити кримчан від оподаткування;

- запропоновано звільнити установи природно-заповідного фонду від відшкодування збитків землекористувачам (проект № 4619);

- міграційна служба хоче відмовитися від перевірок судимості при видачі закордонного паспорта;

- Миндоходов ініціює спрощення процедури числення і сплати ЕСВ;

- нардеп пропонує тимчасово повернути 5-річний страховий стаж для призначення пенсії (проект № 4631);

- депутат пропонує передати довгобуди у власність територіальних громад (проект № 4626);

- за порушення присяги можуть звільнити ще чотирьох суддів КСУ (проект № 4630);

- перереєстрацію лікарських засобів можуть спростити (проект № 4624).

Також читайте: Миндоходов розповіло про оподаткування ліків і міжнародних поштових відправлень.

Сьогодні, 8 квітня, в 10.00 повинно початися пленарне засідання Верховної Ради Українина якому планується розглянути законопроект № 4378-1 об люстрації суддів, а також проект про посилення відповідальності за сепаратизм.

Анонси на 8 квітня:

- брифінг Міністра юстиції з приводу реєстрації політичних партій напередодні виборів.

- в 10.00 - засідання Громадської ради при Миндоходов. Планується обговорювати питання формування податкової служби і розвитку податкової системи, а також формування митної служби і розвиток митної справи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини