Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сепаратистам готують антитерористичні заходи і посилення карної відповідальності

7 квітня 2014, 15:24
130
5
Реклама

И. о. Президента України Олександр Турчинов звернувся до громадян України з приводу недавніх подій на сході - захоплення будівлі обласної державної адміністрації в Харкові, приміщення обласної державної адміністрації і Служби безпеки України в Донецьку, а також приміщення Служби безпеки України в Луганську.

"Почалася друга хвиля спецоперації Російської Федерації проти України, мета якої - дестабілізувати ситуацію в державі, повалити українську владу, зірвати вибори і розірвати на шматки нашу країну", - пояснив він.

Сепаратистські угрупування, за словами політика, координуються російськими спецслужбами, усе це відбувається на тлі присутності російських військ біля нашого кордону, але повторення кримського сценарію А. Турчинов обіцяє не допустити.

"Сьогодні вночі створений Антикризовий штаб. А проти тих, хто узяв в руки зброю, проводитимуться антитерористичні заходи"- сказав А. Турчинов. Для координації діяльності силових структур спрямовані: в Харків Арсен Аваков, в Донецьк - Віталій Ярема, в Луганськ - Андрій Парубий і Валентин Наливайченко.

Завтра Верховна Рада України одним з перших питань розгляне Закон про посилення карної відповідальності за сепаратизм і інші злочини проти держави.

Також, як повідомив в.о. Президента, згідно з українським законодавством буде поставлено питання про забороні діяльності політичних партій і громадських організаційщо стоять на позиціях сепаратизму і працюючих на країну-агресора, проти власної держави і його народу.

Джерело: сайт Президента.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини