Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардеп пропонує тимчасово повернути 5-річний страховий стаж для призначення пенсії

7 квітня 2014, 11:54
222
5
Реклама

Нардеп Валентин Ничипоренко (депутатська група "Економічний розвиток") подав до парламенту законопроект № 4631 про внесення змін до Закону про загальнообов'язкове пенсійне держстрахування.

Пропонується в Завершальних положеннях передбачити перехідний період до 2024 року - надати можливість особам, які мають страховий стаж не менше 5 років, за умови досягнення чоловіками 60 років і жінками 55 років, скористатися правом на призначення пенсії відповідно до законодавства, що діяло до набуття чинності Закону про пенсійну реформу 2011 року.

За задумом депутата, така новація повинна діяти паралельно з новими правилами у пенсійному законодавстві: тобто, людина зможе вибирати спосіб виходу на пенсію.

Нагадаємо, що після набуття чинності Закону про пенсійну реформу страховий стаж для призначення мінімальної пенсії був збільшений з 5 до 15 років. Нардеп відмічає: не дивлячись на те, що чинним законодавством передбачена гнучка система поступового виходу громадян на пенсію, проблема відсутності у громадян необхідного 15-ти літнього страхового стажу залишається невирішеною, і громадяни вимушені починати шукати можливості збільшити свій страховий стаж (при цьому шансів у такого громадянина знайти роботу, знаходячись в похилому віці, майже немає). Тому В. Ничипоренко пропонує дати можливість таким людям виходити на пенсію згідно з правилами, що діяли до введення пенсійної реформи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини