Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міграційна служба хоче відмовитися від перевірок судимості при видачі закордонного паспорта

7 квітня 2014, 09:44
377
0
Реклама

Державна міграційна служба України розробила законопроектяким пропонується внести важливі зміни до Закону "Про порядок виїзду з України і в'їзду до України громадян України".

Зокрема, йдеться про статтю 6 Закону, якій встановлені підстави для тимчасових обмежень у видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон, а також тимчасових обмежень у виїзді за межі України. Цією статтею фактично встановлена необхідність дублювання здійснення перевірки відсутності підстав для вказаних обмежень міграційною і пограничною службами (саме у виконання цієї статті громадяни раніше вимушені були подавати підрозділам міграційної служби довідки про відсутність судимості і інші документи).

Пропонуючи відмовитися від перевірок (судимості і ін.) на етапі видачі закордонного паспортаміграційна служба виходить з того, перевірка обставин, які перешкоджають пропуску громадянина через державний кордон України, у будь-якому випадку проводиться працівниками пограничної служби під час перетину кордону особою шляхом автоматичної перевірки наявності даних особи у відповідних базах даних.

Здійснення ж будь-яких перевірок, окрім ідентифікації особи, під час оформлення паспорта для виїзду за кордон не має ніякого сенсу, а лише затягує процес оформлення і створює додаткові навантаження на працівників і створює передумови для корупційних діянь.

Законопроект пропонує залишити обмеження на видачу закордонного паспорта лише у випадках оформлення дозволу на виїзд на постійне проживання за кордоном.

Як очікується, у разі ухвалення законопроекту, термін оформлення закордонного паспорта міграційна служба зможе скоротити до 20 днів.

Окрім вказаних змін, законопроектом пропонується видача закордонних паспортів з 16-річногоа не з 18-річного віку. Це нововведення потрібне молоді, яка планує вчитися за кордоном. Оформлення проїзного документу дитини створює істотні незручності для таких дітей із-за обмеженого терміну дії документу - 3 року. Крім того, не усі держави визнають цей документ.

Джерело: ГМС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини