Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Предложено освободить бюджетные учреждения от возмещения убытков госпредприятиям в порядке ст.156 Земельного кодекса

Реклама

Народний депутат Олександр Бригинец зареєстрував у Верховній Раді законопроект № 4619 відносно звільнення установ природно-заповідного фонду від відшкодування збитків землекористувачам.

Народний депутат пропонує доповнити ст. 156 Земельного кодексу нормою, що встановлює, що від відшкодування збитків звільняються природні заповідники, біосферні заповідники, національні природні парки і ботанічні сади загальнодержавного значення, землі яких вилучено у підприємств, установ і організацій державної форми власності і надано в постійне користування.

Як вказано в пояснювальній записці, зміни в ЗК необхідно внести з метою усунення колізій у сфері відшкодування збитків підприємствам, установам, організаціям, що знаходяться в державній власності, установами природно-заповідного фонду в процесі придбання права користування земельними ділянками. Нардеп відмічає, що в даному випадку фактично здійснюється фінансування бюджетними установами юрособ державної форми власності за рахунок засобів Держбюджету, що нераціонально. Крім того, під час надання установам природно-заповідного фонду земельних ділянок в постійне користування у зв'язку з наданням їм заповідного статусу державна форма власності на землю не міняється. В даному випадку уповноважені виконувати функції розпорядника державними землями органи приймають рішення тільки по зміні цільового призначення таких земельних ділянок виключно в інтересах держави і народу України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини