Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мининфраструктуры не схвалює проект про портову реформу

4 квітня 2014, 16:34
213
0
Реклама

Міністерство інфраструктури не схвалює законопроект № 4431 від 13.03.2014 "Про внесення змін до Закону України "Про морські порти", оскільки він створює масу обмежень для початої реформи морських портів.

"Мета Закону України "Про морські порти" - залучення інвестицій, а це, відповідно, робочі місця, соціальна відповідальність, податки і так далі. Тобто, чинний Закон здатний вирішити низку злободенних запитань галузі : він створює умови для інвестицій, його розуміють інвестори, громадськість і експерти" - відмітив начальник Департаменту держполітики в області морського і річкового транспорту Дмитро Демидович. Крім того, за його словами, цим Законом вводяться рівні умови роботи на ринку як для державних, так і для приватних стивидорных компаній.

Глава Адміністрації морських портів України Юрій Васьков пояснив, що законопроектом № 4431 передбачено повернення права розпоряджатися портовими зборами державним стивидорным компаніям - в результаті засобу не спрямовуватимуться на цільові потреби. Одночасно він відмітив, що про ефективність роботи АМПУ можна буде говорити лише після приходу інвесторів в порти. На сьогодні для приходу інвесторів в морські порти України перешкод немає, повідомив Д. Демидович.

Про неприйнятність законопроекту № 4431 заявили також представники громадськості, профспілок, бізнесу і провідні експерти галузі, які погодилися з тим, що не можна переривати реформуі виразили готовність надавати власні пропозиції відносно її удосконалення.

Тому вирішено донести позицію Минифраструктуры і громадськості в транспортний Комітет Верховної Ради 9 квітня з проханням відкликати законопроект № 4431 "Про внесення змін до Закону України "Про морські порти".

Джерело: Мининфраструктуры.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини