Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 7 квітня прикордонники перевірятимуть термін перебування росіян в Україні

4 квітня 2014, 14:16
1000
4
Реклама

Починаючи з 00:00 7 квітня 2014 м. Держприкордонслужба почне здійснювати перевірку виконання громадянами Російської Федерації вимог по термінах перебування в Україні.

У виконання доручення Уряду, з 7 квітня 2014 р. на громадян РФ поширюються вимоги пп. 2 п.2 Порядку продовження терміну перебування і продовження або скорочення терміну тимчасового перебування іноземців і осіб без громадянства на території України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15.02.2012 № 150.

Тепер громадяни Російської Федерації, які на законній підставі прибутку в Україну, можуть тимчасово знаходитися на її території не більше 90 днів впродовж 180 днів з дати першого в'їздуякщо інший термін не визначений міжнародними договорами України.

У разі виявлення фактів невиконання громадянами РФ вимог відносно терміну перебування на території України під час в'їзду до України співробітники Держприкордонслужби України будуть відмовляти їм в перетині державного кордонуа за порушення терміну перебування при виїзді з України притягати до адміністративної відповідальності.

Це рішення було прийняте у відповідь на введення обмежень російською стороноюяка, починаючи з 1 січня 2014 р., встановила схожі терміни перебування на території Російської Федерації для громадян України.

Дія цієї постанови не застосовуватиметься відносно громадян РФщо перетинають російсько-українську межу у рамках Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Російської Федерації про порядок перетину російсько-українського державного кордону жителями прикордонних регіонів України і Російської Федерації від 11.10.2011 р.

Джерело: Держприкордонслужба України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини