Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк змінив порядок визначення курсу долара

Реклама

Сьогодні, 4 квітня, набула чинності постанова Нацбанку від 31 березня 2014 року № 180яким внесені зміни в Положення про встановлення офіційного курсу гривні до іноземних валют і курсу банківських металів.

Встановлено, що офіційний курс гривни до долара США расчитывается як средневзвешенный курс продавців і покупців, який сформувався у поточному робочому дні за даними Системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України Нацбанку. Тобто, курс встановлюється на рівні средневзвешенного ринкового курсу без передбачених раніше можливих відхилень ± 2%.

Раніше курс гривни до вільно конвертованих валют і валют країн, що є головними зовнішньоекономічними партнерами України, а також курс банківських металів починали діяти наступного дня після дня їх твердження. Згідно з же постановою № 180 вони починають діяти з моменту їх встановлення в день їх твердження.

Курс гривни до інших іноземних валют і курс банківських металів встановлюватиметься на підставі їх котирувань на міжнародних ринках і офіційного курсу гривни до долара США, встановленого в поточному дні.

Нацбанк встановлював офіційний курс гривні до долара США на рівні її средневзвешенных ринкових котирувань, тобто за результатами торгів на міжбанківському валютному ринку України, з 7 лютого 2014 року.

Прес-служба Нацбанку повідомляєщо офіційний курс гривни буде обнародуваний кожен робочий день потім 12:00.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини