Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для списання податкового боргу мобілізованим ФОП необхідно надати довідку про перебування на зборах

Реклама

З метою врегулювання питань відносно нарахувань авансових внесків для фізосіб-підприємців - платників єдиного податку першої і другої груп, які не здійснювали госпдіяльність на період мобілізації і не отримували дохід, контролюючі органи, керуючись ст. 101 Податкового кодексу, матимуть підстави рахувати податковий борг платника ЕН, що виник внаслідок непереборної сили (форс-мажорних обставин), безнадійним податковим боргом, що підлягає списанню, але при цьому вказана категорія платників повинна буде надати підтверджувальний документ з військового комісаріату, в якому буде вказаний період перебування на зборах. Це роз'яснено в листі Миндоходов від 24 березня 2014 року № 6701/7/99-99-17-02-02-17.

Також Миндоходов відмітило, що платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку впродовж одного календарного місяця в рік на час відпустки. Ця категорія платників податків на законних підставах може скористатися правом на тимчасову відпустку і при цьому використовувати можливість не платити єдиний податок на період відпустки.

Нагадаємо, 1 квітня набув чинності Закон № 1169 - VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно забезпечення проведення мобілізації", яким, зокрема, встановлено, що за громадянами України, які проходять військову службу по заклику під час мобілізації, на особливий період, не припиняється державна реєстрація підприємницької діяльності фізосіб-підприємців.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини