Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Воєнку" в учбових закладах пропонується зробити обов'язковою, для обох підлог і безкоштовною

3 квітня 2014, 11:46
157
0
Реклама

Нардеп Олег Ляшко подав до парламенту законопроект № 4620 про внесення змін до Закон про військовий обов'язок і військову службу.

Пропонується встановити обов'язкову допризовну підготовку усіх без виключення облич обох підлог, придатних до військової служби за станом здоров'я. За задумом депутата, така допризовна підготовка повинна включатися в Держстандарт базової і повної загальної середньої освіти, а також вищих учбових закладів.

Відносно студентів внз III або IV рівня акредитації з денною формою навчання - також пропонується встановити, що усі вони, незалежно від підлоги, у разі придатності, проходять обов'язкову військову підготовку за програмою підготовки офіцерів запасу, причому безкоштовно.

"На сьогодні наданні фізичним особам послуг в області вищої освіти, пов'язаних з військовою підготовкою, здійснюється на платній основі, що є неприпустимим в умовах військової агресії", - пояснює автор проекту.

Прийняття таких змін, як запевнять О. Ляшко, забезпечить належну допризовну підготовку в учбових закладах і недопущення в майбутньому окупації і анексії територій України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини