Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Москаль хочет добывать гравий из горных рек для ремонта дорог

2 квітня 2014, 17:50
188
2
Реклама

Нардеп Геннадій Москаль законопроектом № 4610 пропонує внести зміни в ст.86 Водного кодексу України і дозволити здобич піску і гравію з гірських річок (зараз заборонено добувати пісок, гальку і гравій в руслах малих і гірських річок).

Дозвіл на проведення таких робіт пропонується давати при деяких умовах:

- якщо це не шкодить гидро-экологическому стану річки

- здобутий з русел гірських річок пісок і гравій може використовуватися виключно для проведення капітального або поточного ремонтів і інших потреб експлуатаційного змісту автомобільних доріг державного, місцевого значення і комунальної власності.

Таку ініціативу Г. Москаль аргументує тим, що у багатьох гірських районах Чернівецької, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської областей єдиним інертним матеріалом, який використовується для експлуатаційного утримання вулиць і доріг, являється гравієво-піщана суміш. Перевезення цієї суміші здалека часто є занадто витратним для місцевих бюджетів. Депутат також запевняє, що здобич піску і гравію в руслах гірських річок не завжди має тільки негативний ефект, а може навіть попереджати виникнення надзвичайних паводкових ситуацій.

Прийняття запропонованих змін покликане сприяти поліпшенню стану автомобільних доріг, розвитку транспортного сполучення, лесоперерабатывающей, туристичною і інших галузей у багатьох гірських районах Карпатського регіону.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини