Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У усіх палатах Верховного Суду впроваджена електронна система витребування матеріалів справи

2 квітня 2014, 14:24
231
0
Реклама

З 1 січня 2014 р. у Верховному Суді України здійснюється пілотний проект "Електронний суд". У рамках цього проекту, зокрема, впроваджена електронна система, що забезпечує можливість витребування матеріалів справи з суду першої інстанції шляхом напряму постанови Верховного Суду України по електронній пошті. Тестування проводилося в судових палатах у кримінальних і цивільних справах.

Впродовж трьох місяців таким чином було витребувано 30 % усіх справ, які знаходилися на розгляді у ВСУ.

Враховуючи, що пілотний проект успішно пройшов тестування, виправдав себе з економічної точки зору, сприяв підвищенню оперативності розгляду справ Верховним Судом України, з 1 квітня 2014 р. практика витребуванні матеріалів справи електронним способом впроваджена в діяльність усіх палат Верховного Суду України.

З метою нормування цього питання наказом керівника апарату ВСУ затверджений Порядок витребування матеріалів справи Верховним Судом України по електронній пошті.

Таким чином, дія пілотного проекту "Електронний суд" в цій частині завершена.

Джерело: ВСУ.

Нагадаємо, раніше експерти відмічалищо при самих оптимістичних прогнозах повноцінний перехід судової системи на електронний документообіг відбудеться не раніше 2016 р.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини