Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦБФР вирішила, що пруденциальные нормативи треба розраховувати щомісячно, а не щодня

2 квітня 2014, 12:12
305
0
Реклама

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку затвердила внесення змін до нормативно-правових актів після пруденциальных нормативів професійної діяльності на фондовому ринку.

"Ці зміни внесені для того, щоб привести Положення про пруденциальных нормативи професійної діяльності на фондовому ринку - депозитарної діяльності і вимог до системи управління рисками у відповідність з вимогами Закону "Про депозитарну систему України". Крім того, узгодження потребували окремі пункти нормативних актів, що регламентують здійснення пруденциального нагляду за торговцями цінними паперами і установами, що здійснюють депозитарну і клірингову діяльність" - пояснила Тетяна Тисминецкая, начальник управління пруденциального і консолідованого нагляду НКЦБФР.

Рішенням визначено пруденциальные показники для Центрального депозитарію цінних паперів, депозитарної установи, особи, що здійснює клірингову діяльність, а також особи, що здійснює клірингову діяльність і здійснює функції центрального контрагента, і їх нормативні значення.

Згідно з рішенням, розрахунок переважної більшості пруденциальных нормативів здійснюється установами щомісячноа не щодня. Проте розрахунок коефіцієнта покриття зобов'язань учасників клірингу, який розраховується особою, що здійснює клірингову діяльність, треба здійснювати кожен робочий день.

Також внесені зміни торкаються пруднормативив торговців цінними паперами, які поєднують діяльність з діяльністю депозитарної установи. Розмір їх регулятивного капіталу має бути не менш мінімального розміру статутного капіталу, встановленого законодавством для депозитарної установи.

Ухвалений документ був погоджений з Нацбанком, а зараз він представлений в Мінюст, де проходить процедуру державної реєстрації.

Джерело: Урядовий портал.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини