Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З травня конфісковане майно почнуть продавати на електронних торгах

2 квітня 2014, 09:55
385
3
Реклама

Кабмін схвалив ініціативу Мінюсту про введення системи електронних торгів по реалізації конфіскованого майна Державною старанною службою, заявив Міністр юстиції України Павло Петренко під час презентації проекту системи електронних торгів.

Міністр повідомив, що Уряд одноголосно затвердив відповідне розпорядження.

"Ця система з 1 травня буде впроваджена у чотирьох пілотних регіонах: у Києві, Дніпропетровською, Вінницькою і Львівською областях" - відмітив П. Петренко.

Планується, що до кінця цього року система електронних торгів з продажу конфіскованого майна буде введена на усій території України.

Позитивними наслідками реалізації проекту стане викорінювання корупції шляхом виключення посередників, що заробляють сотні мільйонів гривен на реалізації конфіскованого майна. Також це збільшить довіру до ГИС як органу, що здійснює виконання судових рішень, підкреслив міністр.

За його словами, завдяки впровадженню системи електронних торгів чиновників будуть позбавлені можливості фізичної дії на торги, їх результати або зрив.

На сьогодні з усього об'єму заарештованого майна, загальна вартість якого складає 20 мільярдів гривен, реалізується тільки один мільярд. Це пояснюється відсутністю доступу громадян до різних видів майна. Система електронних торгів дозволить усім охочим дізнатися про продаж того або іншого виду товару, який виставляється на торги, і взяти в них участь. Це автоматично збільшить кількість реалізованого майна і відповідно надходження до держбюджету, відмітив міністр.

Джерело: Мінюст.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини