Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано ввести реєстрацію нардепів сенсорною клавішею і знімати голосування на відео

2 квітня 2014, 09:30
106
1
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 4609 "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України" відносно забезпечення особистого голосування народними депутатами України.

Пропонується встановити, що в залі засідань ВР народний депутат реєструється за допомогою електронної системи з використанням сенсорної клавіші (у порядку, визначеному відповідним Положенням, яке затверджується спікером).

Також автори проекту хочуть, щоб перед проведенням голосування головуючий на пленарному засіданні ВР на вимогу народного депутата або за своєю ініціативою перевіряв кількість присутніх на пленарному засіданні народних депутатів - шляхом проведення повторній особистій реєстрації нардепів за допомогою електронної системи з використанням сенсорної клавіші.

Зміни запропоновані і відносно фіксації ходу засідань. Так, статтю про стенограми пропонується вилучити, додавши натомість нову - про відео- і аудіозаписи пленарного засідання ВР. Відеозапис процедури відкритого поіменного голосування пропонується зберігати до передачі в держархів впродовж 5 років.

У пояснювальній записці запевняється, що реалізація проекту не зажадає додаткових коштів з Держбюджету, оскільки ще в 2008 році була проведена модернізація системи "Рада-3" шляхом впровадження в неї додаткового пристрою (сенсорної клавіші), а також прийнята постанова ВР "Про затвердження Програми інформатизації законотворчого процесу у Верховній Раді України на 2012-2017 роки", яка передбачає фінансування до 2017 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини