Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Встановлені ставки для оподаткування прибутків від дивідендів і роялті

1 квітня 2014, 16:36
1382
1
Реклама

Законом № 1166 - VII "Про запобігання фінансовій катастрофі і створення передумов для економічного зростання в Україні" передбачені деякі зміни в розділ IV Податок на прибутки филиц Податкового кодексу. Цей Закон сьогодні вступив в силу.

Зокрема, згідно редакції ст. 167 НК (ставки податку на прибутки фізосіб) :

1) ставка податку складає 15 % бази оподаткування відносно прибутків, нарахованих (окрім випадків, визначених в п. 167.2-167.5 цієї статті), в т.ч., але не виключно у формі зарплати, інших заохочувальних і компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, що нараховуються платникові у зв'язку з трудовими стосунками і по цивільно-правових договорах; виграшу в державну і недержавну грошову лотерею, виграш гравця (учасника), отриманого від організатора азартної гри.

Оподаткування відсотківобчислюваних з урахуванням пп. 164.2.8 п. 164.2 ст. 164 ці розділи, дивідендів, роялті і інвестиційного прибутку, нарахованих (виплачених) на користь фізосіб впродовж звітного місяця, здійснюється податковим агентом при кожному нарахуванні (виплаті) із застосуванням ставки, встановленою абз. 1 справжнього пункту, не виключає обов'язку одержувача таких прибутків по здійсненню річного перерахунку по сукупності ставокпередбачених п.167.5 цієї статті.

Відмітимо, що згідно п. 167.5 при перерахунку загального річного доходу оподаткування для бази оподаткування прибутків у формі відсотків, обчисленою з урахуванням пп. 164.2.8 п.164.2 ст. 164 НК, дивідендів, роялті і інвестиційного прибутку застосовуються наступні ставки:

- якщо база оподаткування звітного податкового року не перевищує 204 прожиткові мінімуми - 15 %;

- якщо база оподаткування звітного податкового року перевищує 204 прожиткові мінімуми, але не перевищує 396 прожиткових мінімумів, до суми такого перевищення - 20 %;

- якщо база оподаткування звітного податкового року перевищує 396 прожиткових мінімумів, до суми такого перевищення - 25 %.

Ставка податку може складати інший розмір, визначений відповідними нормами цього розділу.

2) якщо база оподаткування, визначена з урахуванням норм п. 164.6 ст. 164 ці розділи відносно прибутків, вказаних в абз. 1 справжнього пункту (вищезгадані прибутки і виді зарплати та ін.)у календарному місяці перевищує десятиразовий розмір мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року, до суми такого перевищення застосовується ставка 17 %.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини