Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набули чинності законодавчі зміни відносно мобілізації

1 квітня 2014, 16:00
428
1
Реклама

Сьогодні, 1 квітня, набув чинності Закон № 1169 - VII Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно забезпечення проведення мобілізації (прийнятий 27 березня).

Згідно з документом, громадянам України від 40 до 55 років надана можливість реалізувати конституційний обов'язок по захисту Батьківщини і її територіальної цілісності.

Закон також регулює питання заклику на військову службу при мобілізації приватних підприємців без припинення їх підприємницької діяльності. Згідно із Законом, за громадянами України, які проходять військову службу по заклику під час мобілізації, не припиняється держреєстрація підприємницькій діяльності фізичних осіб-підприємців

Крім того, підвищуються соцгарантии військовозобов'язаних, таких, що закликаються на військову службу при мобілізації. Так, встановлено недопущення зменшення соціальних гарантій офіцерам запасу, які під час мобілізації будуть призначені на нижчі посади. За громадянами України, які проходять військову службу по заклику під час мобілізації, в цей період (але не більше за 1 рік) зберігаються місце роботи (посада), середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування і форм власності.

Законом поліпшено комплектування резервістами Збройних сил України, Національній гвардії України і інших військових формувань; уточнений порядок виконання військово-транспортного обов'язку.

Також впорядковано питання надання спеціального дозволу на здійснення діяльності, пов'язаної з державною таємницеюі наданий громадянам України допуск до державної таємниці у разі виникнення кризової ситуації, оголошення рішення про проведення мобілізації або введення правового режиму військового стану.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини