Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кримським адвокатам пояснили, як вони можуть стати російськими

1 квітня 2014, 14:23
649
9
Реклама

На сайті Ради адвокатів АРК опубліковано звернення до адвокатів Криму.

Відповідно до ст. 21 Федерального Конституційного закону від 21 березня 2014 р. N 6-ФКЗ "Про прийняття в РФ Республіки Крим і освіті у складі РФ нових суб'єктів - Республіки Крим і міста федерального значення Севастополя" адвокати Республіки Крим повинні створити адвокатську палату Республіки Крим і за умови здачі ними іспиту на знання законодавства Російської Федераціїїх відповідності вимогам, що пред'являються до адвокатів законодавством РФ про адвокатуру, і обов'язкового членства в адвокатській палаті Республіки Крим, будуть включені в реєстр адвокатів Кримського Федерального округу. Для реалізації цієї норми Закону Міністерством юстиції РФ спільно з Федеральною палатою адвокатів РФ 25.03.2014 р. було намічене ряд заходів :

- в строк до 3 квітня 2014 р. сформувати списки адвокатів Республіки Крим з числа адвокатів, відомості про яких внесені в Єдиний реєстр адвокатів України, що виявили бажання здійснювати подальшу професійну діяльність відповідно до законодавства Російської Федерації про адвокатуру і надання відповідних документів (заява з додатками) в територіальні органи юстиції. Форма заяви і анкети додаються.

- до 21 квітня 2014 р. забезпечити проведення засновницької конференції адвокатів по установі (створенню) адвокатської палати Республіки Крим і формуванню органів самоврядування.

- до 21 квітня 2014 р. Федеральній палаті адвокатів Російської Федерації за узгодженням з Міністерством юстиції РФ розробити порядок прийому і створити комісію з прийому іспиту на знання законодавства Російської Федерацію. Розуміючи, що п.1 додатків до Заяви не може бути реалізований до 03.04.2014 р., копія паспорта громадянина РФ може бути надана додатково до 20.05.2014 р.

З переліком питань для включення в екзаменаційні квитки при прийомі кваліфікаційного іспиту від осіб, що претендують на придбання статусу адвоката РФ можна ознайомитися по посиланню.

Крім того, роз'яснюємо, що адвокати Республіки Крим, що не виявили бажання отримати громадянство РФ, а згодом і статус адвоката РФ, можуть надавати правову допомогу громадянам тільки за законодавством Українипри цьому їх статус адвоката України і зведення про них в реєстрі адвокатів України будуть збережені, проте вони будуть перенесені в реєстр іншого регіону України за рішенням Ради адвокатів України. Своє рішення по цій ситуації адвокати повинні виразити у своїй заяві.

Джерело: raark.crimea.ua.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини