Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати не змогли удосконалити законодавство про місцеві вибори

1 квітня 2014, 13:39
188
0
Реклама

Сьогодні Верховна Рада не змогла прийняти у другому читанні і в цілому законопроект № 2664 про внесення змін до Закон про місцеві вибори і інші закони відносно техніко-юридичного вдосконалення виборчого процесу.

Спочатку депутати вирішили голосувати за окремі поправки, але для такого прийняття їх постійно бракувало голосів, було багато спірних моментів. В цілому прийняти проект теж не вийшло - свій голос "за" віддали всього 208 депутатів.

В результаті ВР пішла на перерву для наради лідерів фракцій, після якого А. Турчинов заявив, що консенсус не досягнутий.

Проектом передбачалося змінити процедуру формування територіальних виборчих комісій, а також спосіб їх призначення керівництва; удосконалити правовий статус офіційних спостерігачів; актуалізувати порядок підрахунку голосів виборців на виборчих дільницях, встановлення підсумків голосування і результатів виборів, складання і підписання відповідних протоколів виборчих комісій, транспортування і прийняття виборчої документації; збільшити загальний термін оскарження рішень, дій або бездіяльності виборчих комісій та ін.

Місцеві вибори у багатьох регіонах (більш ніж в 230 населених пунктах) відбудуться 25 травня. Передвиборний процес починається 4 квітня, тому до повторного розгляду зконопроекта № 2664 повертатися вже не має сенсу.

Верховна Рада на наступне засідання збереться 8 квітня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини