Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заявникам детальніше пояснюватимуть, чому їх право на нерухомість не можна зареєструвати

1 квітня 2014, 13:12
155
0
Реклама

Депутати констатують, що має місце твердження реєстраційними службами в різних населених пунктах різних переліків документів, необхідних для здійснення держреєстрації однакових прав.

У зв'язку з цим був поданий законопроект № 4600 про внесення змін до Закону "Про державній реєстрації речових прав на нерухоме майно і їх обтяжень".

Згідно з проектом на підтвердження прийняття заяви про держреєстрацію прав і їх обтяжень заявникові видається відповідна карткаяка повинна містити перелік усіх представлених документів, в т.ч. по сплаті державного мита і інших платежів, а також документів, в прийнятті яких було відмовлено з вказівкою підстав таких відмов.

Повідомлення про припинення розгляду заяви про реєстрацію відповідного права повинне містити прямі посилання на визначені законом підстави прийнятого рішення, роз'яснення причин їх застосування, перелік документів, необхідний для відновлення розгляду заяви, а також практичні рекомендації по усуненню заявником обставин, які стали основою для припинення розгляду заяви.

Крім того, про відмову в державній реєстрації прав і їх обтяжень заявник повідомляється письмово в порядку і терміни, визначені законодавством. Повідомлення повинне містити прямі посилання на визначені законом підстави прийнятого рішення, роз'яснення заподій їх застосування, перелік наданих для реєстрації документів, а також практичні рекомендації по усуненню заявником обставин, які стали основою для ухвалення вказаного рішення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини