Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нотаріуси надаватимуть витягання з реєстру прав на нерухомість?

31 березня 2014, 14:36
168
0
Реклама

Розроблений Мінюстом законопроект відносно надання інформації про держреєстрацію прав і їх обтяжень з Державного реєстру прав на нерухоме майно минулого тижня був зареєстрований у ВР.

Законопроектом № 4590 передбачено, що інформація з Державного реєстру прав про державну реєстрацію прав і їх обтяжень надається органом державної реєстрації прав, нотаріусом у формі витягання, інформаційної довідки і виписки.

Нагадаємо, діючою редакцією ст. 28 Закону "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно і їх обтяжень" встановлено, що надання інформації з Реєстру здійснюється нотаріусом у формі витягання в результаті проведення держреєстрації прав при здійсненні нотаріальних дій з нерухомістю, об'єктом незавершеного будівництва.

Крім того, проектом запропоновано викласти в іншій редакції ст. 46-1 Закону "Про нотаріат", встановивши, що нотаріус як спеціальний суб'єкт, на якого покладаються функції держреєстратора прав на нерухоме майно і який має друк такого реєстратора, здійснює повноваження відповідно до Закону "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно і їх обтяжень".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини