Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

GRECO порадила українській владі прийняти проект по запобіганню корупції

31 березня 2014, 11:17
149
0
Реклама

Група держав проти корупції(GRECO) на 63-м пленарному засіданні, що проходило з 24 по 28 березня, затвердила черговий звіт по Україні.

Серед питань порядку денного було розглянуте і прийняте Четвертий додаток до Звіту про виконання Україною рекомендацій, наданих у рамках спільних Першого і Другого раундів оцінювання.

У документі GRECO підвищила рейтинг стани реалізації і відповідно визнала виконаною 2 рекомендації, що стосується криміналізації корупції і спеціальної конфіскації а також частково виконаною рекомендацію по управлінню вилученим майном.

Таким чином, на сьогодні не залишилося жодної з 25 наданих Україні в 2007 р. рекомендацій, які розглядаються як не виконані. Разом з цим 9 рекомендацій залишаються виконаними частково і про стан їх реалізації Україна може додатково проінформувати GRECO до 31 січня 2015 р.

У прийнятому документі GRECO призвала органи влади України ухвалити якнайскоріше ініційований Кабміном законопроект № 4556 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері державної антикорупційної політики у зв'язку з виконанням Плану дій з лібералізації ЄС візового режиму для України", положення якого спрямовані на виконання рекомендацій організації.

Законопроект передбачає зміни відносно карної відповідальності юрособ, спеціальної конфіскації, обов'язку юрособ по запобіганню корупції. Детальніше про проект читайте в матеріалі ЮРЛИГИ : Юрособ зобов'яжуть запобігати корупції, а громадяни зможуть писати анонімки про хабарі.

Джерело: Мінюст.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини