Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Балога запропонував дозволити деяким резервістам зберігати зброю будинку

31 березня 2014, 10:51
119
1
Реклама

Віктор Балога в цілях підвищення обороноздатності держави запропонував доповнити ст. 3 Закони "Про оборону" встановивши, що громадяни України, що знаходяться у військово-навченому резерві, можуть отримувати на підставі спеціального дозволу для зберігання по своєму місцю проживання автоматична стрілецька зброя.

Законопроектом № 4593 також встановлено, що таке зброя може застосовуватися після оголошення воєнного стану в Україні або окремих її місцевостях в цілях оборони України від озброєної агресії іншої держави або групи держав при вторгненні або нападі їх збройних сил, а також окупації або анексії частини території України.

Кабмін у свою чергу повинен визначити порядок підготовки і перепідготовки вищезгаданих осіб, а також порядок отримання дозволу на відповідну зброю, його зберігання і застосування.

Вимоги до осіб, які включені у військово-навчений резерв і виявили бажання брати участь в обороні держави отримавши автоматичну стрілецьку зброю, а також умови зберігання такої зброї повинні забезпечити його надійне зберігання і унеможливлювати його втрати, неправомірного або несанкціонованого використання.

Крім того, депутат пропонує встановити карну відповідальність за недбале зберігання автоматичної вогнепальної зброї або бойових припасів особами, які включені у військово-навчений резерв і отримали таку зброю або боєприпаси в порядку, визначеному Законом "Про оборону". Відповідними положеннями має бути доповнена ч.1 ст. 264 УК (нагадаємо, санкція по ч.1 ст. 264 передбачає обмеження свободи на строк до 3 років або позбавлення волі на той же термін).

Також читайте: Пропонується закріпити в Конституції право на вільне володіння вогнепальною зброєю.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини