Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Хто платить митні платежі при реалізації товарів, конфіскованих за рішенням суду ?

Реклама

У разі реалізації товарів, конфіскованих за рішенням суду відповідно до ст. 243 Митного кодексусуми митних платежів включаються в ринкову вартість таких товарів і підлягають сплаті особами, які реалізують ці товари. Що відповідають роз'яснення Миндоходов містяться в єдиній базі податкових знань.

Згідно ч. 9 ст. 243 ТК товари, конфісковані за рішенням суду, і вказані в ч. ч. 1, 2, 4 - 6 ст. 243 ТК, реалізуються на митних аукціонах, редукционах або за договором комісії з цін, визначених відповідно до законодавства про оцінку майна, майнових прав і професійної оцінної діяльності, і Податковим кодексом. При цьому при визначенні ринкової вартості товарів суми митних платежів мають бути враховані в такій вартості.

В той же час, згідно п. 27 ст. 4 ТК до митних платежів відносяться мито, акцизний податок з ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції) і ПДВ з ввезених на митну територію України товарів (продукції).

Пунктом 6 ст. 276 ТК визначене, що платниками мита є, зокрема, особи, які реалізують товари, транспортні засоби відповідно до ст. 243 ТК. У свою чергу платниками ПДВ згідно пп. 6 п. 180.1 ст. 180 НК яких являються особи, що здійснюють операції з поставки конфіскованого майна (у тому числі майна, визначеного в ст. 243 ТК), а платниками акцизного податку є особи, що реалізовують конфісковані підакцизні товари (продукцію), якщо ці товари (продукція) підлягають реалізації (продажі) у встановленому законодавством порядку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини