Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як обкладається акцизним податком переобладнуваний автомобіль?

Реклама

У листі від 24 березня 2014 року № 6700/7/99-99-19-04-03-17 Миндоходов роз'яснило, що оскільки при переобладнанні транспортного засобу платники акцизного податку - власники ввезених на митну територію України ТС, які переобладнуються в підакцизні легкові автомобілі, не є виробниками таких ТС, то відповідно вони не подають декларацію по акцизному податку.

При цьому переобладнання ТС відбувається на митній території України, отже, податок з товарів (продукції), на які встановлені ставки податку в іноземній валюті, сплачується в національній валюті і розраховується по офіційному курсу гривни до інвалюти, встановленому Нацбанком, діючому на перший день кварталу, в якому здійснюється реалізація (в цьому випадку переобладнання) товару (продукції), і залишається незмінним впродовж кварталу.

Сума податку сплачується власником такого ТС не пізніше за дату подачі документів в ОВД України для реєстрації або перереєстрації такого ТС (п. 216.8 ст. 216 НК) на рахунки, відкриті в органах Держказначейства за кодом класифікації прибутків бюджету 14030800 "акцизний податок з ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції) транспортних засобів (окрім мотоциклів і велосипедів) ".

При заповненні документів на переклад податків слід керуватися Порядком заповнення документів на переклад у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування ПДВ, повернення помилково або надмірно зарахованих засобів - а саме в розрахунковому документі в полі "Призначення платежу" вказується "акцизний податок за переобладнуваний транспортний засіб".

Оскільки перелік підакцизних ТС і ставки акцизного податку залежно від терміну їх використання і об'єму двигуна визначені відповідно до код і описи товару згідно УКТ ВЭД у євро за 1 куб. см об'єму циліндрів двигуна автомобіля, при визначенні ставки акцизного податку мають бути враховані технічні дані ТС (термін використання і об'єм двигуна).

Нагадаємо, 27 березня в першому читанні був прийнятий законопроект № 4238 відносно відміни сплати екологічного податку по утилізації знятих з експлуатації транспортних засобів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини