Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано три варіанти проведення ВНО для кримських абітурієнтів

28 березня 2014, 15:02
93
0
Реклама

Директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Ликарчук під час брифінгу в Міністерстві освіти і науки проінформував про можливість проходження кримськими абітурієнтами зовнішнього незалежного оцінювання.

За його словами, Сімферопольський регіональний центр оцінювання якості освіти (з 1 квітня, за розпорядженням нової влади, повинен припинити свою роботу) проводить опитування майбутніх абітурієнтів. Останні дані показали, що 62,3 % кримських абітурієнтів вибирають ВНО як найбільш важливу форму участі в конкурсі на вступ у вищі учбові заклади України. А російський єдиний державний іспит, за даними цього опитування, вибирає всього 7 % кримських абітурієнтів, а 30 % вибирають вступні іспити. В той же час, 50 % кримських абітурієнтів планують залишатися студентами внз України.

И. Ликарчук підкреслив, що провести ВНО на території АРК неможливо: "Ми не зможемо доставити туди тестові матеріали, забезпечити їх збереження, зробити неможливим їх передчасне відкриття. Ми не зможемо виплатити засоби людям, які братимуть участь в проведенні ВНО".

Існує три варіанти вирішення цієї проблеми :

1) учасники ВНО, які зареєструвалися в попередні місяці, можуть перереєструватися через персональні сторінки на сайті Українського центру оцінювання якості освіти для проходження ВНО в основну сесію у будь-якому регіональному центрі. На сьогодні таку перереєстрацію пройшов 131 абітурієнт;

2) абітурієнти зможуть взяти участь в додатковій сесії ВНО, яка проходитиме протягом тижня після завершення основної сесії. Для цього їм також треба перереєструватися для розрахунку необхідної кількості тестових матеріалів;

3) на крайній випадок, можливе проведення ще однієї додаткової сесії ВНО вже безпосередньо в тих вищих учбових закладах, куди абітурієнти подадуть документи.

Зараз встановлюється зв'язок з кримськими абітурієнтами, які зареєструвалися, для з'ясування їх намірів. Є три шляхи такого зв'язку : персональні сторінки на сайті УЦОКО; електронна пошта; мобільний зв'язок. По словах И. Ликарчука, на сьогодні найдієвішим способом зв'язку з кримськими абітурієнтами є персональні сторінки. "Ми зараз аналізуємо кількість відвідувань персональних сторінок. Вона досить висока. Близько 60 % абітурієнтів відвідують", - відмітив чиновник.

Джерело: Міносвіти.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини