Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Генпрокуратура розслідує лютневе припинення роботи метро

28 березня 2014, 12:41
171
0
Реклама

Управління правозахисної діяльності, протидії корупції і злочинності у сфері транспорту Генеральної прокуратури України провело перевірку законності дій посадовців Київської міської державної адміністрації і КП "Київський метрополітен" про припинення роботи станцій метрополітену 18 лютого 2014 року.

В ході перевірки з'ясувалося, що колишні чиновники КМДА і "Київського метрополитенп" увійшли до злочинної змови між собою, зробили дії з блокування транспортних комунікацій метрополітену шляхом прийняття і реалізації рішення про припинення роботи станцій метро з метою незаконної перешкоди проведенню мирних зборів громадян, які відбувалися на Майдані Незалежності і прилеглої до нього території.

Для реалізації своєї мети службовці Київської міськдержадміністрації, всупереч вимогам законодавства і за відсутності підстав для припинення роботи метрополітену, 18 лютого цього року видали окреме доручення з вимогою негайно зупинити роботу усіх станцій Київського метрополітенущо і зробили посадовці КП "Київський метрополітен". В результаті злочинних дій вказаних осіб в місті Києві повністю припинена робота метрополітену з 15:55 18.02.2014 до 17:05 20.02.2014 року.

По приведених фактах ГПУ почала карне виробництво по ч. 1 ст. 279 (Блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства) і ст. 340 (Незаконна перешкода організації або проведенню зборів, мітингів, ходів і демонстрацій) Карного кодексу України.

Нагадаємо, з 18 по 20 лютого 2014 року уперше в історії роботи Київського метрополітену впродовж декількох днів було повністю припинено рух транспортних комунікацій метрополітену.

Джерело:
ГПУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини