Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть розширити жінкам можливості поєднувати материнство і кар'єру

28 березня 2014, 12:23
132
3
Реклама

Поданим в Раду законопроектом № 4571 запропоновано внести зміни в статтю 18 Закону "Про відпустки" і визначити, що після закінчення відпустки у зв'язку з вагітністю і пологам за бажанням жінки їй надається 3-річна відпустка для догляду за дитиною до досягнення ним 8-річного віку.

Згідно з проектом, така трирічна відпустка може використовуватися повністю або частями (за умови виходу на роботу на повний робочий день) у будь-який час до досягнення дитиною восьмирічного віку.

Запропоновано наступний порядок використання відпустки. Жінка (чи інша особа, згідно із законодавством), що виявила бажання використовувати таку відпустку, буде зобов'язана за 1 місяць до виходу на роботу у письмовій формі повідомити працедавця. Термін, на який виходить жінка на роботу, не має бути менше 6 місяців. Попередити працедавця про бажання використовувати чергову частину відпустки по догляду за дитиною треба не менше чим за 2 місяці. Частина відпустки по догляду за дитиною не має бути менше 6 місяців. У разі перерви відпустки по догляду за дитиною і на період виходу на роботу на повний робочий день право на отримання посібника з догляду за дитиною припиняється.

Автори проекту вважають, що його прийняття підвищить ефективність використання відпустки по догляду за дитиною і розширить можливості для жінок поєднувати материнство і професійну кар'єру.

Відмітимо, що подібна ініціатива була у попереднього Минсоцполитики - пропонувалося надати жінці можливість за власним бажанням використовувати 1 рік з відпустки по догляду за дитиною у будь-який час до досягнення дитиною 8-річного віку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини