Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Платити виборцям гроші або надавати безкоштовні послуги заборонено, - Центрвиборчком

Реклама

У постанові від 26 березня 2014 року № 76 Центральна виборча комісія звернула увагу суб'єктів і інших учасників виборчого процесу по президентських виборах, що згідно Закону "Про вибори Президента України" передвиборна агітація може здійснюватися у будь-якій формі і будь-якими засобами, які не суперечать Конституції і законам України.

В той же час, згідно частини шостої ст. 64 Закони "Про вибори Президента України" забороняється проводити передвиборну агітаціюяка супроводжується наданням виборцям грошей або безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей.

Роз'яснено, що така передвиборна агітація або надання виборцям грошей або безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати або не голосувати за певного кандидата на пост Президента або згадкою його імені, вважається підкупом виборців.

Забороняється укладення з виборцями за рахунок засобів виборчого фонду платних договорів на проведення передвиборної агітації.

Особи, винні в порушенні законодавства про вибори Президента, притягуються до карної, адміністративної або іншій відповідальності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини