Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як налогооблагаются іноземні прибутки?

Реклама

У листі від 18 березня 2014 року Миндоходов розповіло про оподаткуванні іноземних прибутків. Відповідно до пп. 14.1.55 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу дохід, отриманий з джерел за межами України, - це будь-який дохід, отриманий резидентами, у тому числі від будь-яких видів їх діяльності за межами митної території України, включаючи, зокрема, дивіденди, дохід від відчуження інвестиційних активів, у тому числі корпоративних прав, цінних паперів і так далі

Згідно п. 163.1 ст. 163 НК об'єктом оподаткування резидента є іноземні прибутки - прибутки (прибуток), отримані з джерел за межами України. Загальний річний дохід оподаткування дорівнює сумі, зокрема, загальних місячних прибутків оподаткувань і іноземних прибутків.

Відповідно до пп . 168.2.1 п. 168.2 НК платник податків, одержуючий прибутки від особи, що не є податковим агентом, і іноземні прибутки, зобов'язаний включити суму таких прибутків в загальний річний дохід оподаткування і подати до 1 травня податкову декларацію за результатами звітного податкового року. а також сплатити податок з таких прибутків.

Крім того, пп. 170.11.1 п. 170.1 ст. 170 НК встановлене, що у випадку якщо джерело виплат будь-яких прибутків оподаткувань є іноземним, сума такого доходу включається в загальний річний дохід оподаткування платника податків - одержувача, який зобов'язаний подати до 1 травня року, що йде за звітним, річну податкову декларацію, і оподатковується по ставках, визначених в п. 167.1 ст. 167 НК : 15 і 17 %.

Згідно п. 164.4 ст. 164 НК при нарахуванні прибутків, отриманих у вигляді валютних цінностей або інших активів (вартість яких виражена в іноземній валюті або міжнародних розрахункових одиницях)такі прибутки перераховуються в гривні по валютному курсу Нацбанку, діючому на момент нарахування (отримання) таких прибутків.

У разі, якщо згідно з нормами міжнародних договорів, платник податків може зменшити суму річного податкового зобов'язання на суму податків, сплачених за кордономвін визначає суму такого зменшення по вказаних підставах в річній податковій декларації. При цьому особою, відповідальною за нарахування, утримання і сплату (перерахування) до бюджету податку з іноземних прибутків, є платник податків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини