Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українські пенітенціарії розповіли, що буде із засудженими в Криму

28 березня 2014, 11:13
269
1
Реклама

Державна пенітенціарна служба України інформує, що нині на території Автономної Республіки Крим розташоване 2 СІЗО (один з яких не експлуатується) і 3 установи виконання покарань, в яких міститься біля 3 тисяч чоловік.

Згідно статті 4 Карно-старанного кодексу Україниосновою виконання і відбуття покарання відносно осіб, у тому числі і тих, які містяться в установах виконання покарань АР Крим, являється вироки українських судів, що набрали законної сили. Нині засуджені обличчя знаходяться в установах виконання покарань на території АРК на законних підставах, до них застосовуються норми чинного карно-старанного законодавства України.

Звільнення від відбуття карного покарання осіб, засуджених судами України, здійснюється на підставі чинного законодавства України. Вичерпний перелік підстав для цього визначений статтею 152 УИК. Будь-які інші підстави для звільнення осіб, засуджених судами України, є незаконними.

Нині стан в установах виконання покарань і слідчому ізоляторі на території АР Крим є контрольованим, а морально-психологічний клімат серед засуджених - задовільним, запевняє ГПтСУ. За засоби держбюджету України відповідно до встановлених норм здійснюється живлення і комунально-побутове забезпечення усіх категорій ув'язнених.

При цьому, в установах Державної карно-старанної служби на території материкової України є можливість для розміщення відповідних категорій осіб з дотриманням норм житлової площі, передбачених законодавством України.

Передача засуджених з однієї держави в інше здійснюється на підставі положень КПК України і Європейської Конвенції про передачу засуджених осіб (прийнятою в Страсбурзі 21 березня 1983 року і ратифікованою 60-у країнами світу, у тому числі Україною, Росією, Білорусією, Казахстаном та ін.).

Пенітенціарна служба України повідомляє, що доки ніяких офіційних звернень від уповноважених міністерств або дипломатичних представництв Російської Федерації в ГПтСУ відносно правового врегулювання вказаних вище питань не поступало.

Організована цілодобова "гаряча телефонна лінія" для родичів засуджених і осіб, узятих під варту : (044) 207-36-09.

За інформацією прес-служби
ГПтСУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини