Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада схвалила внесення змін до Держбюджету-2014

27 березня 2014, 18:15
1019
13
Реклама

Сьогодні у Верховній Раді України було винесено на голосування урядові законопроекти по стабілізації економічної ситуації в країні:

1) про внесення змін до держбюджету-2014 (№ 4575);

2) про запобігання фінансовій катастрофі (№ 4576).

За пропозицією Партії регіонів було переголосован питання про включення до порядку денного вище вказаних проекту. За висловилися 259 народних депутатів.

Депутати проголосували за прийняття проекту № 4575 за основу і в цілому, але не змогли набрати потрібну кількість голосів для прийняття проекту № 4576 за основу і в цілому - 189 голосів.

Як відмітив уранці А. Яценюк, у 2014 р. фіскальний розрив складає - 289 млрд. грн. У разі схвалення пакету проектів Прем'єр прогнозує падіння ВВП на 3 %, рівень інфляції складе від 12 до 14 %.

В ході обговорення депутати виразили занепокоєння з приводу обкладення ПДВ операцій по експорту зерна, а також скорочень соцвыплат, ін. За винятком деяких положень бюджетний комітет і комітет з питань економічної політики виступили за ухвалення законопроектів про внесення змін до бюджету і запобігання фінансовій катастрофі.

П. Симоненко вважає, що ці закони це усього лише наслідування вимог МВФ. Депутата обурило скорочення ряду соціальних виплат. У свою чергу регіонал Долженков вважає, що проекти в першу чергу поставлять під удар добросовісних платників податків, таким чином буде здійснений подальший догляд бізнесу в тінь.

О. Тягнибок стверджує, що не можна скорочувати статті по Міністерству оборони України, зокрема скорочувати витрати на 16 млн. грн. на Службу зовнішньої розвідки. Крім того, треба ще більше збільшити акциз на алкоголь і сигарети. Депутат також пропонує прийняти проекти ліквідації приватних монополій, відносно офшорних юрисдикцій, ін.

Детальніше про пропозиції Кабміну читайте в матеріалах ЮРЛИГИ :

Що запропонував українській економіці Кабмін? - текст проекту

Кабмін запропонував переписати Держбюджет-2014

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини