Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як визначити вартість поточного ремонту існуючих об'єктів будівництва?

Реклама

У листі від 11 березня 2014 року № 7/15-2747 Минрегион висловився про визначення вартості поточного ремонту існуючих об'єктів будівництва. Роз'яснено, що виходячи з положень законів "Про регулювання містобудівної діяльності "Про архітектурну діяльність ДБН А. 2.2 -3 -2012 "Склад і зміст проектної документації на будівництво" поточний ремонт не відноситься до будівництва, тому на нього не поширюються законодавчі і нормативні документи, діючі у будівництві.

Вартість поточного ремонту повинна визначатися на підставі обгрунтованих трудових і матеріально-технічних ресурсів і їх вартості, обчисленої в поточному рівні цін.

Але в окремих обгрунтованих випадках центральний орган виконавчої влади, до сфери діяльності якого відносяться відповідні об'єкти, або замовник (розпорядник засобів) може розповсюдити дію окремих положень ДСТУ б Д. 1.1 - 1: 2013 "Правила визначення вартості будівництва" на поточний ремонт.

У разі ухвалення рішення про поширення дії ДСТУ б Д. 1.1 - 1: 2013 на поточний ремонт в розпорядливому документі можуть бути вказані відповідні особливості, зокрема за показниками кошторисного прибутку, загальновиробничих і адміністративних витрат і тому подібне. При цьому враховуючи, що роботи по поточному ремонту здійснюються в існуючих будівлях, при складанні кошторисної документації на поточний ремонт засобу на титульні тимчасові будівлі і споруди і сезонні подорожчання, як правило, не враховуються. У окремих обгрунтованих випадках виходячи із способу, умов виконання ремонтних робіт (господарський, підрядний) і структури організації - виконавця поточного ремонту показники для числення загальновиробничих і адміністративних витрат, а також прибутки можуть розраховуватися відповідно до ДСТУ- Н Би Д. 1.1 -3:2013 і ДСТУ- Н Би Д. 1.1 -5:2013 як для капітального ремонту. При цьому прибуток враховується при складанні кошторисної документації на поточний ремонт тільки у разі здійснення його підрядним способом.

Вартість поточного ремонту в окремих випадках може визначатися на підставі відповідних ресурсних елементних кошторисних норм на ремонтно-будівельні роботи, за умови відповідності технології, складу виконуваних робіт і витрат ресурсів, врахованих вказаними нормами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини