Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи слідує перерасчитывать кошторисну документацію з введенням в дію з 1 січня стандартів по ціноутворенню у будівництві?

Реклама

У листі від 12 березня 2014 року № 7/15-2824 Минрегион роз'яснив порядок затвердження проектів будівництва після введення в дію з 1 січня 2014 року національних стандартів України по ціноутворенню у будівництві (ДСТУ), кошторисна частина по яких складена і експертний звіт наданий до 1 січня 2014 р.

Згідно ДСТУ б Д. 1.1-1:2013 "Правила визначення вартості будівництва" інвесторська кошторисна документація використовується для планування капітальних вкладень, фінансування будівництва, проведення процедури закупівлі.

Кошторисна частина проектної документації, експертний звіт по якій наданий до 1 січня 2014 р.може бути затверджена у складі проекту без перерахунку відповідно до ДСТУ і використовуватися для планування капітальних вкладень, фінансування будівництва, проведення процедури закупівлі. При цьому при здійсненні держзакупівель в документації конкурсних торгів по таких проектах будівництва замовником мають бути вказані вимоги по підготовці ціни тендерної пропозиції по ДСТУ. Складання договірної ціни і проведення взаєморозрахунків за об'єми виконаних робіт по таких проектах будівництва повинні здійснюватися по ДСТУ. В той же час, замовником будівництва (розпорядником засобів) може бути прийняте рішення про перерахування кошторисної частини таких проектів будівництва відповідно до діючих ДСТУ. В цьому випадку після перерахунку кошторисної частини проектної документації вона підлягає повторній експертизі.

Вартість спеціалізованого будівництва, яка обчислювалася на підставі відомчої кошторисної нормативної бази, до приведення її у відповідність з ДСТУ в повному об'ємі, повинна визначатися відповідно до положень цього національного стандарту. В той же час, враховуючи, що переробка відомчої кошторисної нормативної бази вимагає певного часу, і зважаючи на те, що кошторисна документація служить лімітом засобів по спорудженню таких об'єктів, Минрегион вважає за можливе за рішенням розпорядника засобів (замовника) по проектах, які розроблені до 2014 року і по яких наданий експертний звіт, кошторисну документацію не перерасчитыватьщо вказується у відповідному розпорядливому документі. При цьому локальні і об'єктні кошториси, які розроблені по відомчій кошторисній нормативній базі, і які у складі проектної документації доки спрямовуються на експертизу, можуть не перерасчитываться. Проте, звідні кошторисні розрахунки по таких проектах мають бути оформлені згідно ДСТУ, з численням кошторисного прибутку і адміністративних витрат відповідно до його положень.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини