Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується спростити отримання росіянами українського громадянства

27 березня 2014, 15:33
828
0
Реклама

Нардепи Б. Тарасюк, В. Полочанинов (Батькивщина), И. Геращенко (Удар) подали до парламенту законопроект № 4569яким пропонується спростити порядок надання громадянства України деяким громадянам Російської Федерації.

Закон про громадянство планується доповнити новою статтею, в якій вказати, що громадяни РФ, які не визнають незаконну окупацію Криму і виходять з громадянства РФ, мають право на спрощений порядок набирання громадянства України (норма діятиме на час окупації Криму Російською Федерацією).

На таких осіб не поширюватимуться вимоги пунктів 3-5 статей 9 (безперервне проживання на законних підставах на території України впродовж останніх 5 років; отримання дозволу на імміграцію; володіння держмовою або його розуміння в об'ємі, достатньому для спілкування).

Особа, бажаюча придбати громадянство України в такому порядку, звертається із заявою, яка повинна містити обгрунтування застосування спрощеного порядку і зобов'язання впродовж 2 років освоїти державну мову у об'ємі, достатньому для розуміння і спілкування. Факт освоєння підтверджується проходженням автоматизованого тіста, який розробляє НАНУ і затверджує Кабмін.

В той же час, якщо особа не виконає зобов'язання про вивчення української мови, це буде основою для втрати громадянства України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини